torsdag 16. oktober 2014

Art nr 95, taggmakrell

På mandagen så tikket det inn bilde av en taggmakrell på norske artsfiskere sin facebookside.
Raphael hadde vært på tur, og han hadde havnet midt i en stim med små taggiser, her var det bare å komme seg ut ASAP! Taggmakrell er en av de vanligste saltvannsartene jeg mangler på listen min, så jeg var meget giret på å få krysset den av. Desverre så ble jeg sittende fast hjemme med unger helt frem til torsdagen.

Kjørte ut til Hommersåk direkte etter jobb og sprang ut til plassen de hadde funnet taggmakrellen dagene før. Men som jeg fryktet, det var helt dødt, kun masse stor lyr og grov sjø ørret som svømte frem og tilbake. Jeg gikk og leitet mellom båtene og bryggene i over en time før jeg endelig kom over en stim, slapp ned sabiki #14 agnet med reke, og viftet den foran ansiktet på fisken, noen var bortpå og smakte litt, men de var langt ifra gira på å bite over. Eg tok en lett spurt bort til fiskevesken min og knyttet ett nytt enkelt tackle. #20 agnet med reke og ett lite splitthaggel. Leitet i en ny halvtime før eg fant stimen igjen, og når eg slapp ned det nye tacklet så var de bortpå med en gang, ett par sekund senere så holdt eg en liten taggmakrell på 29,8 gram i hendene.



Tok ett par til etterpå, men så skjedde det noe ganske drøyt, en gigantisk sjø ørret kom svømmende og begynnte å jage taggmakrellen i ett sinnsykt tempo. Sjø ørret hadde nok vært oppi en elv eller noe for den var helt mørk og hadde skikkelig krok kjeft. Dette synet gjorde at jeg ble stående i 3 timer til. Frilinet taggmakrell tiltrekker seg mye stor fisk, men de er ikke så sykt gira på å hugge skikkelig. Jeg fikk ett par hugg på taggmakrellen, men ved begge tilfellene så bommet sø`en på de 2 trebblekrokene jeg hadde satt i ryggen og halen til taggmakrellen.

Alt i alt en skikkelig deilig høstdag, helt vindstille og fin temperatur. Merket at jeg må begynne å kle på meg mer enn genser når jeg fisker, klokken halv 7 på kvelden var det ikke mer enn 5 grader ute, og eg va ganske så frossen etter en hel ettermiddag på flytebryggene.




tirsdag 16. september 2014

Art nr 92, Mulle

For ett par uker siden så begynte det å dukke opp en spennende og eksotisk art her på strendene i Rogaland, Mulle. Har kun sett bilder av denne flotte fisken ifra området her, så jeg visste at de var her, men å få fiska målrettet etter den har jeg aldri tenkt på.

Irvin Kilde ifra NKML gutta var den første som spottet en, men det ble kun med den ene, så gikk det ett par uker og vi begynte å se dem på en annen strand, og her var vet mange av dem.
Jeg har sett rundt femten stk nå, fått fiska på fem av dem, og fått opp en stk. Deilig å krysse av denne arten, for det kan være lenge til den dukker opp igjen.

4,94gram med Mulle






tirsdag 19. august 2014

Video fra håkjerringfangsten min sommeren 2013

Har endelig fått kjøpt meg mac, så nå fikk jeg endelig kortet ned på filmen fra turen min til Andørja i fjor sommer. resultatet kan sees her


For de som ikke har fått med seg rapporten her på bloggen, så kan denne leses her
http://fiskedillaa.blogspot.no/2013/06/art-nr-57-hakjerring-en-drm-har-gatt-i.html

torsdag 31. juli 2014

På fisketur med hele familien til Hålandsvannet

Ett par helger siden så bestemte vi oss for å dra på fisketur til et vann som ikke ligger så langt unna.
Ungene har fått seg fiskestang som lyser under innsveiving, og de har mast om å få dra på tur i lange tider.

Valget falt på Hålandsvannet, ett vann som ligger i Randaberg og Stavanger kommune.
Vannet inneholder mye stor og flott ørret, men i dag så skulle vi fiske sørv, en art som uheldigvis har blitt sluppet ut i vannet av noen som ikke vet hvilken skade dette fører til.

Sørven formerer seg i en vannvittig hastighet, så det tar ikke lang tid før de er tallrike og lette å fiske opp.

Jeg og eldste sønnen min på 3 år har vært her ett par ganger før, og vi har fått fisk hver eneste gang, sånn sett er sørven grei å ha i nærheten, for det er kjekt for ungene å fiske etter "gullfisken".

Etter vi hadde plukket 4-5 mark så satte vi oss i bilen og kjørte ned til parkeringsplassen i Kvernavik, her inne svømmer det en stor stim med sørv ganske regelmessig, så man trenger ikke gå mer enn 15-20 meter ifra bilen.

Ungene er steinklar for å fiske litt
Vi så stimen ifra bilen, så det var ikke tvil om at de var på plass. Det ligner nesten på makrell når sørven opptrer i slike store stimer helt inne på grunnt vann.

Utstyret vi bruker er fryktlig enkelt, en lightning mcqueen stang, en isopordupp og en størrelse #8 krok agnet med mark.
Agnet får ikke ligge i ro i mer enn et par sekund før den begynner å bevege seg bortover, eneste problemet er at krokingen kan være litt vrien, så har kan det være kjekt med litt hjelp fra en voksen :)

Niklas på 3 år med fast fisk

en stk fornøyd en stolt gutt

Niklas har fisket en del ganger med meg tidligere, og han har fått hele 5 arter på egenhånd.
Jonas derimot har ikke fått fisk tidligere, selv om han har fått vær med på tidligere turer i saltvann.
Dette skulle vi gjøre noe med på denne turen.

Det tok kun et kast til før en sørv forsynte seg med markbiten, så var "fighten" i gang.
Greit når pappa kan hjelpe til med kastingen
så var det bare å vente til sørven tar agnet


Fast fisk, og fighten er igang

Sørven gir en god fight for en 2 åring

en fryktelig fornøyd og stolt 2 åring, med sin aller første fisk

Etter alle guttene hadde fått fisk, så tok vi turen bort til en liten bro for å sjekke om det sto fisk i bekken, og ikke minst om det var ett troll under broen.
Mamme klarte å miste dekselet til kameralinsen, så hun måtte uti og fiske denne opp.
Ble fangst på mammaen og :)

Ble fangst på mammaen og til slutt 

Litt mating av svanene og endene ble det og tid til, en kjempedag langs vannkanten

vakre mor og sønn 

svanene ble litt hissige når vi var tomme for brød, vi måtte flykte fra dem, så vidt vi fikk hentet fiskeutstyret




fredag 18. juli 2014

Art nr 89 & 90. Grundling og vederbuk

"Blir du med til Sirevåg og fisker gullfisk før den forsvinner?"

Meldingen tikket inn på facebook fra Tommy på onsdags kveld.
Planer ble lagt, gullfisk og piggvar på sirevåg, god plan!

Planen røyk så sykt fort, vi endte nemlig opp i Arendal, sånn kan det gå når man har 2 dager til rådighet.

Grundling og karpe i Farsund hang høyt hos begge, og vi har ventet lenge på en unnskylding for å reise ned til farsund for å fiske etter sandkryperen, det er jo tross alt kun 2-3 timer med bil ned.

Fredag etter jobb så hentet jeg Tommy og vi kjørte sørover. Etter ett par stopp på diverse butikker etter agn, mat og nye polariserte solbriller til meg så var vi på vei.

Vi visste ikke helt hvor vi skulle fiske henne, for vi fant ikke helt frem til plassene vi hadde blitt fortalt om, så vi tok sjansen og stoppet ved en åker som ikke lå så langt unna vannet.
Ett par hundre meters gåing og 2 gjerder senere så var vi på plass i en fin liten vik med masse liljer og fin sand/mudder bunn.

Fin grundlingbunn


Så øyeblikkelig en stim med sandkrypere på plassen, så vi hadde ikke bommet totalt.
Stengene ble rigget og agnet, og vi var i gang.

Fiskene var irriterende kroksky og vi sleit lenge med å få presentert agnet skikkelig, men endelig viste noen interesse for agnet mitt. Jeg bomma på ett par par tilslag, men plutselig hang den i andre enden av snøret, art nr 89 var på plass etter ca 15 minutts fiske, deilig!!




Tommy var desverre ikke like heldig, og etter ett par timer i steikende sol så måtte han kaste inn håndkleet, dette er vel den eneste arten eg har tatt før Tommy når vi har vært på tur, men det va surt at han ikke skulle få arten i det hele tatt.

Tommy gir seg ikke


Nå sto karpe på planen, det er ett lite vann i Farsund som har en stor mengde karpe, de er ikke særlig store, men vi måtte benytte anledningen når vi først var her.
En liten kjøretur senere så var vi på plass igjen. Vi skulle fiske med duppmeitet mais på lett utstyr.
Det første som slo meg ved denne plassen var at det var veldig lite vegetasjon i vannet, så vi var veldig usikker på hvor vi skulle fiske. Det lå ett par vannliljer nede i en bratt skråning, og der var det litt bobbler, så vi bestemte oss for å fiske der. Tror Tommy fikk fisk etter ett par sekund, og denne var overraskene pen. 850 gram veide herligheten, og for en fight på disse fiskene!

Etter jeg hadde fått på plass duppen min på ønsket dyp så tok det ikke lang tid hos meg heller, jeg tror fisken tok agnet i 50km/t. Det var bånn gass med en gang, for en fisk! Selv om den ikke veide mer enn 630 gram så var den utrolig sprek, og ga en kjempe morsom opplevelse på så lett utstyr.

Karpe på 630 gram


Etter vi hadde plukket en håndfull karper hver så klarer jeg det kunststykke å løfte en liten karpe opp av vannet etter senen, karpen glapp kroken, og siden det var såpass god strekk i senen min så smalt kroken rett inn i hånden min. Typisk! Frem med tang og presse ut kroken, vi vil jo gjerne fortsette fiske på denne flotte plassen.

Ulempen med å fiske med små kroker som er veldig tynne i godset er at de knekker, noe jeg fikk erfare når jeg la press på kroken, den bøyde seg og jeg var redd den skulle knekke. Vi fant ut at legevakten var det eneste alternativet.

Legevakten i Farsund lå heldigvis ikke langt unna, så etter 2-3 minutts venting på venterommet så var legene klar for meg. Han ble veldig sjokkert når jeg sa at jeg hadde prøvd å dra ut kroken selv, og han ble nesten litt sur når jeg sa jeg ikke ville ha bedøvelse. jeg hadde ikke noe valg, for bedøvelse måtte jeg ha fikk jeg streng beskjed om. Etter litt fikling så fikk han endelig presst kroken ut og klippet den.






Planen var å fiske karpe på natten og vurdere om vi skulle kjøre til Kristiansand dagen etter for å fiske vederbuk, en art som jeg manglet.
Men nå når vi hadde pakket bilen og kjørt ett stykke mot dyreparken så kjørte vi like så greit ned med en gang.
Vi var fremme i 1 tiden på natten og vi bommet først på vannet, dvs vi fisket i nabovannet som ikke innholder vederbuk. Holdt heldigvis ikke på mer enn 5 minutt før jeg sjekka kartet og fant ut at vi var på feil plass.
Når vi kom ned til det andre vannet så var det masse gullvederbuk på plassen, men de var viste veldig lite interesse for maisen vi fisket med.
Vi kasta oss i bilen og begynnte å lete etter en døgnåpen bensinstasjon som solgte brød, men dette var ikke så lett. Ett par timer senere så var klokken blitt 5, og vi bestemte oss for å sove ett par timer før vi prøvde oss på vederbuken igjen.

Jeg fikk en times tid på øyet, mens Tommy ikke fikk sove pga snorkingen min (what??!!)
Han satt nede ved vannet og kikket på vederbuken heller, og når han kom tilbake til bilen så var det på den igjen.
Etter litt prøving og feiling så klarte jeg å kroke en av de større vederbukene i vannet, uheldigvis så mistet jeg denne i landingsfasen. Tok heldigvis ikke lang tid før vederbuk nr 2 smalt på, denne var mye mindre enn den første, men art er art.
Min nr 90, vederbuk.

Art nr 90, gullvederbuk :)


Klokken var ikke mer enn 6 på morgenen så nå visste vi ikke helt hva vi skulle finne på. Men etter en kjapp diskusjon så fant vi ut av vi skulle kjøre til Lillesand og fiske suter og gjedde.
Etter mye leting og mye kjøring så gikk vel egentlig hele planen i dass. Mye vann og mye planter gjorde at vi ikke fant en plass å fiske fra, så da tok vi turen tilbake mot Grimstad.

For ett par år siden så var jeg og en del andre fra fiskersiden på tur her, Syndle og Rorevann.
En del pene gjedder er tatt her, så vi bestemte oss for å teste det ut. Gjedde ble det lite av, men vi fikk en haug med små abbor, ikke særlig spennende med andre ord. Tommy fikk vel 12 abbor på samme markbit, grådige og lettlurte fisker dette her.



Klokken nærmet seg 1600, og da fant vi ut at det var på tide å kjøre hjemover mot Stavanger igjen.
Tommy tok kvelden med en gang vi kom ut på motorveien, og jeg sleit noe sykt med å holde meg våken. Løsningen ble en liten pitstopp rett ved dyreparken, jeg skulle egentlig bare sove i 20 minutt, men en time senere våknet jeg, trengte tydeligvis litt søvn nå.

5 arter totalt på meg, og 2 nye. Ikke så veldig fornøyd med resultatet på turen, men de 2 artene jeg hadde sett meg ut fikk jeg, så jeg skal ikke klage for mye.
Årsmålet mitt på 90 arter er nådd, så når blir det mye kosefisking fremover :)

fredag 13. juni 2014

Art nr 88, tunge

Kvelden jeg tok panserulke så kom vi over en liten babytunge på slutten av kvelden.
Dette ga meg håp om at tungene var på vei inn igjen, vi fant ett par tunger i mai når vi begynnte å vade, men plutselig så var de vekk. Mesteparten fikk krysset av arten på listen sin, men jeg fikk aldri hilse på arten selv.

Den lille tungen var nok til at jeg ville tilbake kvelden/natta etter. kvelden før hadde jeg ikke hatt skikkelig tungeagn, og det så relativt dårlig ut denne kvelden også. Ingen sandmakk å se, og det var maks lavvann. Turen gikk derfor til en annen strand etter piggvar.
Tommy hadde hatt en fantastisk kveld dagen før og han hadde fått 7 piggvar, og han hadde sett enda fler.

Heiv oss i bilen og kjørte de 10 minuttene til den andre stranden og her var det lav vann og flatt hav. perfekte forhold. 10 minutt etter vi hadde vadet uti så kommer eg over en litt rar flyndre, den er liten, men eg gjennkjenner arten øyeblikkelig, det er en tunge på rundt 50 gram.

Jeg har bare med meg store kroker og jigg ut siden vi skulle gå etter pigg og slettvar.
Ropte på Tommy og han hadde heldigvis en #14 krok tilgjengelig.
Sandmark hadde vi heller ikke, men en bit av en strandreke fikk duge, jeg måtte jo prøve i det minste.
Fisken viste interesse, men jeg fomla det til, kroken var litt i det største laget. Lot agnet ligge en stund og jeg så på mens tungen gomla i seg rekebiten. jeg satt ett forsiktig tilslag og fisken ble med opp.

Deilig med uventa fangst på denne stranden, vi har ikke sett tunge her før, så det er kjekt å se at de er på plass. Forhåpentligvis kommer de større inn snart :)

Jeg fikk kun tatt ett par bilder før fisken spreller og eg mister den uti. Fikk ikke veid eller målt fisken, men det er ikke så farlig når den er så liten.

Babytunge, min art nr 88 :)

onsdag 11. juni 2014

Art nr 87. Panserulke

Etter eg bomma på såpass mange panserulker tidligere i år så var det endelig på tide å teste ut panserplassen på ny.
Troen var på topp, og krok #32 var byttet ut med en #14.

Tidligere når eg har fiska på panseren så har eg vært så sløv at eg ikke har tatt meg tid til å bytte fra nålefisktacklet før eg stakk ut på strendene på utkikk etter panserulken.
Resultatet ble gang på gang at eg ikke klarte å kroke fisken skikkelig.

Nå var #14 på plass og mysis var hentet tidligere, så nå kunne bare panseren komme.

Møtte Karleif og Hugo på plassen og vi satt igang med godt mot.

Tok vel ikke mer enn 15 minutt før eg spotta den første panseren, og den tok både agn og krok villig, så lett kan det altså være.

Karleif plukka en bare for å registrere vekt på arten. Hadde jeg skrevet dette for ett år siden så hadde folk trodd at jeg var sprø, men nå går vi altså og fisker målrettet etter panserulke, og vi fanger flere på hver tur.

Jeg tok to stk, og den siste var litt større enn den første eg tok.
Vinne neppe VM i foto med dette bildet
 
 
 
Den minste ble sluppet løs igjen og den største ble med opp til bilen for å litt bilder og vekt.

Det var ikke særlig store eksemplarer, men art er art, og denne var digg å få krysset av på listen min

3,88grams panserulke
 
 
Har allerede tatt art nr 88, men det får komme i neste innlegg :)

torsdag 5. juni 2014

Art nr 86, fjesing

Det måtte en østlending til før denne arten satt hos meg.
Var i samme båthavn som kvelden før, Irvin fra NKML skulle ut og fiske opp en glasskutling, noe som var ny art for han.

Glasskutling ble det på oss begge, og art nr 115 (!!) satt ganske kjappt hos artsfiskeren som har flest arter i Norge.

Etter en stund så roper Irvin meg bort, jeg er nesten sikker på at han har funnet en 5trådet tangbrosme til meg, det var denne arten som var target for meg (igjen) denne kvelden/natten.

Det var ikke 5ttb, men en stim med fjesing som gikk og jaget kutlinger.
prøvde ett par kast med frilinet reke, men dette ville de ikke ha.
Irvin sprang bort til bilen og hentet en stang og ett par jigger til meg.
15-20 kast senere så lå fjesingen der, en av de vanligste artene vi har her i området og som er tatt av artsfiskerne på FS forumet.

Min art nr 86, deilig! kun 4 arter igjen til årmålet er nådd, og det ser ut til at det skal gå ganske greit.

Fjesing på 132 gram, min art nr 86

mandag 2. juni 2014

Art nr 85, Glasskutling

Noen ganger er det latterlig lett!

Målet i går var egentlig 5trådet tangbrosme (igjen), Karleif hadde sett ett par stk kvelden før og jeg hadde troen på at dette kunne være kvelden da jeg endelig skulle få den arten som er så utrolig kjedelig å fiske etter.

Karleif skulle fiske på glasskutling, noe som jeg ikke helt så vitsen med å prøve på, disse har jeg fisket på mange ganger tidligere og de har ikke vist noe interesse for krok eller agn.

Omtrent 1 minutt etter karleif hadde begynnt så kom det ett høyt YES fra Karleif.
Glasskutlingen lå og sprellte på bryggen, lett!

eg sprang bort og kasta uti en 32 krok agnet med litt mysis, og det tok ikke mange sekundene før arten satt på hos meg og.

Hva skjedde nå!? plutselig var hele stimen på jakt og jeg dro opp en til bare for å være sikker på at det ikke var renspikka flaks

5trådet tangbrosme ble det ingenting av, men å krysse av glasskutling på artslisten smaker godt det og :)

Glemte selvfølgelig fiskene i bilen, så de ble ikke veid før i dag morges, da var de temmelig uttørka, så vekten var nok noe høyere i går kveld.



2 stk glasskutlinger

0,78 gram var den største etter 6 timer i varm bil


 

art nr 84, 9pigget stingsild

Lite blogginnlegg ifra helgens fiske

Har hatt besøk av en fiskekompis fra Bergen hele helgen, og det har blitt fiska ekstremt mye!
fikk endelig en unnskyldning til å dra til en liten dam her i område.
Har visst at det svømmer 9pigget stingsild rundt uti der, men aldri hatt gidda å kjøre såpass langt for å fiske på dem.

Vi var i området på lørdagen, så da bestemte vi oss for å svippe innom og kikke litt.

Tok ikke mange minuttene før jeg, Tommy og Ojan kunne plusse på en art på artslistene våres.


2 stk 9 pigget stingsild. 0,4 gram og 1 gram

finn 3 fisk

mandag 26. mai 2014

Art nr 83, Hårvar


YYYYYYEEEEEEESSSSSS!!

Endelig var det min tur!

Etter x antall kvelder og netter i fjor så fikk eg endelig opp min nemesis. Arten det er snakk om er hårvar.
En av de minste flatfiskene vi har her, og en av de kuleste!

Koden ble knekket av Tommy i fjor, og han dro opp den ene etter den andre.

Eg mistet  4-5 stk i overflaten under mine forsøk, og eg blei rett og slett dritt lei hele arten.

 

Når den nye og fremadkommende artsfiskeren Eirik postet bilde på facebook av en hårvar så blei eg øyeblikkelig gira igjen.

Dette var hans art nr 19, og hans første flatfisk  noensinne. Snakk om å gå hardt ut!

Jeg snakket litt me ham og vi ble enige om å fiske litt på søndagskvelden.

Målet hans var paddetorsk, og mitt mål var nok en gang, hårvar.

 

Tok ikke lang tid før Eirik spotta ett hull med en ganske så respektabel paddetorsk nedi.

Han hadde gått ifra stang og utstyr, så han måtte springe ett stykke og hente dette.

Heldigvis var fisken fremdeles nedi det 20 cm dype bassenget.

Nå fikk vi se ett skikkelig glimt av fisken, og den var stor, veldig stor!

Plutselig ser vi en hale til, så det er 2 stk nedi samme hullet. En liten (rundt 200 gram) og en monsterpadde.

Han fyrer uti en rekehale og krysser fingrene. Tilslaget sitter rett i hodet mitt og vi må frem med tang for å operere ut kroken fra luen min.

Jeg tar frem en større krok og tykkere mono, for her er tydeligvis #12 krok altfor lite.

0,50 fortom og 1/0 krok, samt en halv reke blir lagt nedi hullet, og øyeblikkelig er det action.

Den minste paddetorsken ligger tryggt oppi håven og Eiriks art nr 19 er på plass.

Men vi kunne jo ikke gi oss der, kroken gikk rett uti igjen, og etter 30 sekund så ligger padde nr 2 på land. Jeg tenker nrek med en gang, men dessverre så manglet den kun noen få gram. 788 gram.

 
 


Nå var Eirik temmelig fornøyd, så vi begynnte å leite etter hårvar. Tok ikke mange minuttene før vi begge fant arten. Eg fikk fiske på alle vi fant, og vi måtte ha ett par forsøk før vi fant en som ikke var lyssky. Den lå urørlig selv om vi lyste på den, og den svømmte kun vekk når krabbene kastet seg over den. Mat ville den ikke ha, så etter 15 minutt så gikk jeg videre til neste hårvar som Eirik hadde funnet.

Denne var heldigvis fitt for fight, den tok reken med en gang omtrent, sugde agnet rett av og spyttet kroken ut igjen. Plassene vi finner hårvaren her ute er så jævli trange, så det er ikke plass til å ta særlig tilslag. Heldigvis var fisken mer sulten, så etter 3 reker så klarte eg endelig å sette kroken i leppa på fisken.

Seierbrølet var overraskende lavt, eg tror rett og slett eg va i sjokk, eg datt bare og tviholdt på fisken som plutselig lå i fanget mitt, endelig var det min tur!

Fisken veide 70 gram, ikke noe beist, men en nydelig og rå fisk!



 

Takk for ekspert guding Eirik, nydelig arbeid!

fredag 2. mai 2014

Art nr 82, stor kantnål


Var ute med Tommy og JOFL igjen i går, targetartene for kvelden var 5trådet tangbrosme og nålefisker.
JOFL hadde nemlig dratt opp stor kantnål og havnål ett par kvelder før, så troen var på topp!

Kjørte utover mot plassen i halv 9 tiden på kvelden, selv om jeg vet veldig godt at det ikke blir særlig action før det er mørkt.
Kjipeste med perioden vi er inne i nå er at det ikke er mørkt før i 23 tiden, så det blir ofte sene kvelder og lite søvn.

De første timene er det fryktligelig rolig, vi ser nesten kun leppefisk, og de er en plage når vi prøver å legge ut flest mulig stenger på plassene vi har sett oss ut.
Bergnebben er på agnet på hvert nedslipp når det er dypere enn 2 meter ned til bunn, så disse plassene blir det ikke fisket særlig mer på.
Vi holder oss inne på grunnere vann, og fisker inne i tarebeltene. da 5TTB (5trådet tangbrosme) er redd for lys så blir det nesten utelukkende blindfiske.

Rett før klokken 23 så hører vi JOFL hyle av glede, og han springer rundt på plenen med armene i været.
FÅKK!, e det mulig! Den mannen er inne i en seriøst rå flytsone!

5trådet tangbrosme aka drømmeart
 Etter denne fisken gikk det i de vanlige artene igjen. det mest spennende jeg dro opp var en svartkutling på 54,5 gram, så nå har jeg 19 poeng på den arten i NM. (enn så lenge)
Tommy sa Tommy at han hadde funnet en litt rar ulke, og det gikk vel ett par sekund før han forstod at det var en panser. Panikken brøt ut og jakten på liten krok var i gang. Han endte opp med en #28 som han fikk låne av JOFL. Kroken var litt i det minste laget, og når fisken tok rekeagnet så satt desverre ikke tilslaget.
Fisken svømmte avsted og la seg heldigvis til ro på en plass vi fremdeles så den.
Reke ville den absolutt ikke ha, men når Tommy satt på en mysis, så tok den med en gang. Art nr 90 på Tommy var ett faktum.

Tommys art nr 90. Panserulke aka drømmeart
Nålefiskene så vi ikke noe til, noe som vi syns var litt rart mtp antallet de hadde sett kvelden før.
I 01 tiden så kom jeg heldigvis over en av rett sort, den lå på grensen til det jeg rakk med stangen, så det var rett og slett smertefullt å fiske på den. krampe i beinene mine og jeg skalv ganske mye pga lav temperatur.
Prøvde meg på den fisken i ca 10 minutt før jeg gikk videre mot JOFL, han hadde nemlig funnet ett annet individ av samme art, og denne lå veldig fint til.
På denne plassen så kom vi over en hel "stim" av nålefisk, de dukket opp overalt.
Jeg fisket på 3 stk før jeg fant en som viste interesse for agnet mitt. denne var litt for rask for meg, så den sugde av agnet fra kroken. Og eg hadde bare en mysis med meg ut. heldigvis hadde Tommy en hel boks full, så når ny mysis ble satt på kroken så tok det ikke mange sekundene før det var ny art på meg og :)
glad og fornøyd, endelig satt den!

45 cm og 41,6 gram med nydelig Stor kantnål, min nr 82

  Klokken var nå blitt 02, så nå var det på tide å gi seg, trodde jeg. Tommy og JOFL fisket videre, men eg sko på jobb, så eg måtte hjem og få meg ltit søvn før jeg skulle på jobb 5 timer senere.

Takk for en flott tur gutter :)




onsdag 26. mars 2014

Årets første nye art 2014

For noen uker siden gikk jeg og Tommy og drøste ute på noen brygger, vi leita etter rognkjeks og litt annet snacks som lå innen synsvidde.
Plutselig skriker Tommy som en stukken gris, "Ringbuk"!!!
Vi var jo selvfølgelig føkked, for vi hadde ikke med oss mindre enn #6 krok. Tommy la inn ekstragiret og spurtet de 500 meterne bort til bilen for å hente mindre krok. Desverre var fisken vekke når han kom tilbake.
Fish of a lifetime, osv osv ble sagt på vei inn til bilene, for dette skjedde ikke særlig ofte, ihvertfall ikke før JOFL tok utfordringen fra Tommy og de la ut på jakt etter denne råe mikro arten.

De opplevde ett helt drøyt fiske etter ringbuken to kvelder på rad. Over 20 kystringbuker sett på to netter er drøyt.
Jeg fikk på blod på tann når eg leste rapporten til Irvin i NKML, og bestemmte meg for at dette skulle testes ut. Fikk tak i Tommy som er på lag med meg i NM i sportsfiske og vi la ut på tur.

De første timene så vi kun en ringbuk, men kvelden var ennå ung så vi stresset ikke noe særlig med det.
Noe jeg reagerte på var all rognkjeksen vi så, det var dusinvis, overalt. Jeg fikk fisket opp en av  de mindre jeg så denne kvelden, og jeg er sikker på jeg kunne fiska opp mange flere.

Vi så dusinvis av disse. 4 stk på ett blad på det meste

Utrolig hvor lang tid man kan bruke på å lete etter en art, og når "koden blir knekt" så er det plutselig lett.
Rognkjeks var en art jeg speidet masse og lenge etter, men fikk den tilslutt under isfiske. Sånn kan det gå.


Etterhvert begynnte Ringbukene å dukke opp, og vi så flere på kort tid. Desverre så var det litt rar strøm og litt bølger denne kvelden, så det var ikke lett å fiske på dem når de svaiet inn og ut under bryggene.
Ikke lenge etter vi så de første ringbukene så var den første på land, det var Tommy som kom over en bitevillig fisk som lå fint til. Hans art nr 88.

Tommys art nr 88.

Ikke lenge etter han fikk sin fisk opp så var det min tur. Jeg fisket på 2 stk før jeg endelig fikk en som lå fint til. Slapp ned en #20 krok med litt børstemark på og den tok tvert.
Min første nye art i 2014 var endelig på plass, og for en art det ble! Kystringbuk, fish of a lifetime, fantasifisk osv osv..

Min art nr 81. Kystringbuk på 5,55 gram










tirsdag 7. januar 2014

Årets første tur i 2014 startet med en drømmefisk



05.01.2014
Tiden var inne for årets første tur.
Målet med turen var egentlig å dra opp flest mulig arter på en dag.
Dette gikk ikke så fryktelig bra da jeg kun fikk opp 6 forskjellige arter totalt på en hel dags fiske.

Vi begynte i Lysefjorden, og målet her inne er alltid Nordlig Knurrulke.
Det var ganske heftig vind når vi ankom klokken 08.00, så jeg lot mesteparten av utstyret ligge igjen i bilen. Jeg skulle fokusere på artene som befinner seg rett under bryggen.

Rigget opp ett enkelt glidetackle, #6 krok, og agnet med ferske blåskjell.
Det var utrolig lite liv til å begynne med, men det var fremdeles mørkt, så troen var tilstede når det begynte å lysne en times tid senere.

Kjente plutselig litt risting i stangtuppen, tilslaget satt, og fast fisk.
Jeg var utrolig spent på hva årets første fisk skulle bli, men eg hadde aldri trodd eg sko være så heldig som eg var.
En stor knurrulke kom opp tiloverflaten, og hadde det ikke vært for at John Olav ”Florøen” tok ett digert eksemplar på 47 gram noen uker tidligere, så hadde dette vært en soleklar norgesrekord.

 
NKU på 45,2 gram og 16 cm


Fisken ble veid inn til 45,2 gram og målte 16 cm i lengde.
Hvis resten av året blir like bra som dette, så lover det bra

Resten av dagen fikk jeg følgende arter.
Fløyfisk – 8 stk
Vanlig ulke – 2 stk
Skrubbe – 1 stk
Hågjel – 1 stk
Sypike – 4 stk

Ikke akuratt noe å rope hurra for, men en grei start på året.

Jeg mistet også en kloskate idet jeg skulle løfte den opp på bryggen, men den tar jeg igjen senere.