torsdag 19. juli 2012

På jakt etter flere ferskvannarter

Da har jeg vært på tur igjen, og denne gangen var det nye ferskvannsarter som sto på menyen. Begynte så smått rett utenfor Stavanger etter en art som heter trepigget stingsild. Denne skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt, men etter jeg gikk ned i fra en #20 krok til #24 krok så satt den temmelig kjappt.
Så bar turen nordover for å slå følge med Karleif, vi skulle prøve oss på Suter, en ny art for min del. Etter ett par timer i bilen så var jeg fremme ved vannet og ting så bra ut! Masse aktivitet i vannet og jeg har lest på internettet at det finnes Ål, Suter og Trepigget Stingsild i dette vannet, så troen på en ny art var absolutt tilstede!
Etter en times tid så kom Karleif og vi begynte å fiske inne i ei vik som lå helt i le for vinden. En time uti fiske så gikk plutselig duppen under, ny art tenkte jeg med en gang! Skuffelsen ble veldig stor da jeg så at vannet inneholdt Ørret, grei størrelse, men alikevel eg kjempeskuffelse! Det var ikke dette jeg hadde kjørt så langt for å få!
Nå begynte det å bli mørkt og da ble det plutselig aktivitet i duppene våres. Karleif dro ett par ørret på samme størrelse som den jeg fikk, men ingen Suter å se. Desto mørkere det ble jo mer liv ble det i overflaten rundt oss. Plutselig begynte duppen min å bevege seg i rolig tempo, ikke typisk Ørret napp, kunne dette være Suteren! Jeg kjennte det var en stor fisk, veldig tung og masse liv! Skuffelsen ble ikke fullt så stor som ved første fisk, men det viste seg å være en Ål. Ny art for min del, så helt greit. Denne fisken er fredet, så den ble sluppet pent uti igjen etter ett par bilder.
Dette fortsatte en del timer, og det viste seg at det skulle være masse Ål i vannet. Meitemarken fikk ikke ligge særlig lenge i ro, og når klokka nærmet seg 01.00 så var det på tide å kjøre hjem. På ett av de siste kastene så kjente jeg at duppen min traff noe i luften, og siden vi var omringet av flaggermus så var det temmelig tydelig hva som hadde skjedd. Jeg traff en flaggermus i luften med duppen.
Denne viklet seg uheldigvis inn i senen og druknet :(
Disse dyrene er helt utrolig kjappe og de reagerer på de minste bevegelsene i luften, ganske utrolig at de klarer å reagere så fort som de gjør.
Dagens fangst ble:
1: En Trepigget Stingsild (Ny art)
2: En Ørret (møkkafisk :P)
3: Tre stk Ål (ny art)

 Dagens mål ble ikke helt nådd, men må si meg fornøyd med 2 nye ferksvannsarter, det som er litt rart er at begge disse artene lever i saltvann og, så rene ferksvannarter er det ikke.

HUSK, SKULLE DU VÆRE SÅ HELDIG Å FÅ EN ÅL PÅ KROKEN, SÅ SLIPP DISSE FRI PÅ EN SKÅNSOM MÅTE, DISSE ER TOTALFREDET!

1 kommentar:

  1. Grattis med nye arter!
    Vurderte du å bytte til fiske med kun mais? Da ville du jo muligens bli kvitt åleplagen?

    SvarSlett