torsdag 11. april 2013

Microfiske etter Hornkvabbe

Da jeg hørte at det var blitt tatt nok en Hornkvabbe så kjente jeg at det var min tur å prøve (igjen)

Kjørte avgårde litt vel tidlig, så den første timen satt jeg i bilen og knyttet mikrokroker og "tackle" til dagens satsing.
Knytte #28 krok blir litt vanskelig utpå kvelden når det er såpass kaldt og mørkt, så dette ble unnagjort i en god varm bil med en god kopp kaffe.

Når mørket begynnte å sige på og sikten ble god i vannet så begynnte fiske med splitthagl og en #8 krok, target arten var egentlig Ålekvabbe, men en Tangsprell viste seg nedi tangklysen, og den klarte ikke gape over så stor krok.
Jeg fisket litt på den, men fant fort ut at jeg måtte bytte til mindre krok. Fikk slengt på en #28 krok (for liten, i know) og slapp ned igjen. rekebiten forsvant fort og jeg kjennte jeg hadde fast fisk på.
Når fisken kom opp på kaien så ble det ett skikkelig WTF øyeblikk og gleden var stor når eg så hvilken art eg hadde lurt. Hornkvabbe :D
Søt liten fisk på 7 gram hadde angrepet rekebiten foran krabbe, tangsprell og Ålekvabbe, snakk om flaks!

Ny art og god stemning
Nå var kvelden reddet for min del og eg fortsatte fisket mitt.
Skjedde egentlig ikke noe mer spennende denne kvelden. Fikk en haug med Ålekvabber og flere av dem var over gjeldene klubbrekord i NJHK, største endte på 101 gram. 7 Ålekvabber på land totalt av meg.


 Fikk lurt en nålefisk av ett slag og, denne var så liten  at eg prøvde ikke å fiske på den engang, svippte den opp med en liten håv bare for å kikke nærmere på den. Tøff fisk som garantert gir mange artsfiskere hodepine.
Tøff liten nålefisk som ikke får være med i Kvabbe gjengen


5 kommentarer:

 1. Grymt fiskat!! Gott med hornkvabben, flax ska man ha ;) Grattis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :)
   flaks må man ha når man driver med denne hobbyen ja!

   Slett
 2. Lurer på om jeg fikk den første hornkvabba den plassen leverte, etter det har det jo rent inn med brokkolikvaster fra Pilsnes. Kanskje jeg releasa Kraken? Grattis med ny art :)

  SvarSlett
 3. Er vel tatt 4 stk på plassen nå som jeg vet om.
  meg og deg, Florøen og Tommy.

  Takk for pioner arbeid ;) tror ikke eg hadde fiska så mye mer der hadde det ikke vært for denne arten

  SvarSlett