fredag 2. mai 2014

Art nr 82, stor kantnål


Var ute med Tommy og JOFL igjen i går, targetartene for kvelden var 5trådet tangbrosme og nålefisker.
JOFL hadde nemlig dratt opp stor kantnål og havnål ett par kvelder før, så troen var på topp!

Kjørte utover mot plassen i halv 9 tiden på kvelden, selv om jeg vet veldig godt at det ikke blir særlig action før det er mørkt.
Kjipeste med perioden vi er inne i nå er at det ikke er mørkt før i 23 tiden, så det blir ofte sene kvelder og lite søvn.

De første timene er det fryktligelig rolig, vi ser nesten kun leppefisk, og de er en plage når vi prøver å legge ut flest mulig stenger på plassene vi har sett oss ut.
Bergnebben er på agnet på hvert nedslipp når det er dypere enn 2 meter ned til bunn, så disse plassene blir det ikke fisket særlig mer på.
Vi holder oss inne på grunnere vann, og fisker inne i tarebeltene. da 5TTB (5trådet tangbrosme) er redd for lys så blir det nesten utelukkende blindfiske.

Rett før klokken 23 så hører vi JOFL hyle av glede, og han springer rundt på plenen med armene i været.
FÅKK!, e det mulig! Den mannen er inne i en seriøst rå flytsone!

5trådet tangbrosme aka drømmeart
 Etter denne fisken gikk det i de vanlige artene igjen. det mest spennende jeg dro opp var en svartkutling på 54,5 gram, så nå har jeg 19 poeng på den arten i NM. (enn så lenge)
Tommy sa Tommy at han hadde funnet en litt rar ulke, og det gikk vel ett par sekund før han forstod at det var en panser. Panikken brøt ut og jakten på liten krok var i gang. Han endte opp med en #28 som han fikk låne av JOFL. Kroken var litt i det minste laget, og når fisken tok rekeagnet så satt desverre ikke tilslaget.
Fisken svømmte avsted og la seg heldigvis til ro på en plass vi fremdeles så den.
Reke ville den absolutt ikke ha, men når Tommy satt på en mysis, så tok den med en gang. Art nr 90 på Tommy var ett faktum.

Tommys art nr 90. Panserulke aka drømmeart
Nålefiskene så vi ikke noe til, noe som vi syns var litt rart mtp antallet de hadde sett kvelden før.
I 01 tiden så kom jeg heldigvis over en av rett sort, den lå på grensen til det jeg rakk med stangen, så det var rett og slett smertefullt å fiske på den. krampe i beinene mine og jeg skalv ganske mye pga lav temperatur.
Prøvde meg på den fisken i ca 10 minutt før jeg gikk videre mot JOFL, han hadde nemlig funnet ett annet individ av samme art, og denne lå veldig fint til.
På denne plassen så kom vi over en hel "stim" av nålefisk, de dukket opp overalt.
Jeg fisket på 3 stk før jeg fant en som viste interesse for agnet mitt. denne var litt for rask for meg, så den sugde av agnet fra kroken. Og eg hadde bare en mysis med meg ut. heldigvis hadde Tommy en hel boks full, så når ny mysis ble satt på kroken så tok det ikke mange sekundene før det var ny art på meg og :)
glad og fornøyd, endelig satt den!

45 cm og 41,6 gram med nydelig Stor kantnål, min nr 82

  Klokken var nå blitt 02, så nå var det på tide å gi seg, trodde jeg. Tommy og JOFL fisket videre, men eg sko på jobb, så eg måtte hjem og få meg ltit søvn før jeg skulle på jobb 5 timer senere.

Takk for en flott tur gutter :)
2 kommentarer:

  1. Det ser kjekt ut Jon Eirik, men hvis du har ein frikveld fra nålefiskene så kan me evt ta ein sjakk te avveksling:-)

    SvarSlett
  2. Grymt häftigt!! Femtömmad skärlånga och skäggsimpa som grädde på moset är riktigt sjukt! Vi fick en större kantnål igår med samt ny art för mig i svartmunnad smörbult ;) Mer info kommer på fiskeligan senare.

    SvarSlett