søndag 13. januar 2013

Brosmejakt i Nedstrand

Jeg har på en eller annen måte klart å unngå Brosmen i alle mine år som sportsfisker.
Nå når jeg endelig skal ut med Brosmekongen Tor Arne så må vel arten endelig sitte for min del og?

Jeg ble hentet i Mekjarvik i 9 tiden, fikk lastet stenger og utstyr på en nediset båt, veldig glatt, men det gikk heldigvis bra me både meg og utstyret.

Vi hadde planlagt ett lite stopp på vei ut til Nedstrand for å fiske litt ferskt agn, TA (Tor Arne) visste om en grunne som ikke lå lang unna som huset fin sei.
4-5 minutter etter så stoppet vi opp på en grunne og begynnte fisket, eller TA begynnte å fiske med harpe, han dro raskt opp en 7-8 sei før jeg hadde klart å slippe ned en gang me lett haspelstang og en 60grams sluk, lett speedjigging va planen min, men det gikk så fort å fiske agn så vi drøyde dette. Jeg fikk alikevel en sei på vei opp fra grunnen, så litt action ble det jo.
Flott sei ble dratt opp i 750 grams klassen


45 minutt senere så var vi på oppankringsplassen, ankeret ble sluppet og vi slapp ut nok tau til at vi lå over ca 350 meters dyp. Vi agnet opp og slapp ned.
Det gikk ikke stort mer enn 15 minutt før jeg fikk agressive napp der nede, jeg ventet litt og strammet forsiktig opp, fast fisk på 10/0 super mutuen.

Fisken var overraskende sprelsk hele veien opp, så jeg hadde egentlig ett lite håp om en pen blålange, men det skulle vise seg å være nemesisen min, Brosmen. Endelig!
Brosmen hadde tatt opphengeren, og på slepet hang en 2 kilos pigghå.
Fikk kleppet fisken og tatt den ombord, vekta viste 8,34 kilo, flott debutfisk!

 
Ikke lenge etter jeg fikk opp min fisk så nappet det hos TA og, etter ett tilslag verdig en konge så satt fisken hos han og. Etter en stund så kom fisken opp, det var en Brosme hos han og, ikke ett nydelig syn da den var full i bobbler og halve fisken hang på utsiden, men flott størrelse! Fisken ble veid til 8,2 kilo, men dette var uten leveren , så den var nok større enn min. 
 
 
 
 
 
Brosmen tok på slepet og han fikk en liten svarthå på opphengeren, grådig liten sak, sjekk ut krokstørrelsen iforhold til munnen.
 
Etter disse to fiskene så ble det veldig stille, altfor stille. Vi måtte kjøre hjem 3-4 timer senere pga solen gikk ned, og vi fikk ikke flere fisk (bortsett fra småhai) denne dagen.
Vi drev over ett område som var nesten 500 meter dypt, og på slike dyp er det kanskje litt lengre mellom hver fisk.
 
Her traff TA utrolig nok bunn, snakk om beregning, her er det ikke mange cm igjen på snellå.
 
 
Digg å fiske på dypet igjen, dette er ett utrolig spennnende fiske.
Og det skader jo ikke med slike forhold heller :)
 
 

Flotte forhold og nydelig solnedgang, men ikke lett å ta bilde i 20 knops fart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar