mandag 26. august 2013

Art nr 77. Piggskate

Da var det på tide å prøve ut Piggskateplassen her på vestlandet.
Har sett masse bilder og lest mange rapporter fra denne plassen, og endelig var det min tur til å prøve det ut.

Tar ca 90 minutt å kjøre inn, inkludert ferje, så det tar litt tid, men hva gjør man ikke for å få sjansen til å fiske en så rå art.

Vi ble litt forsinket, men kom oss avgårde i 2 tiden, og klokken 4 var vi på plass.
Det blåste friskt, og vinden traff oss rett ifra siden. Hadde fått beskjed om at vi måtte kaste lengst mulig for å komme ut på godplassen, men dette var vanskelig med den vindstyrken som var.

Tommy som var me meg på tur la ut en agn relativt nærme land og det tok ikke mer enn 10 minutt før stanga fikk skikkelig bøy, tilslaget ble satt og god tyngde i andre enden.
En flott hannfisk på 2,2 kilo ble resultatet og ny art for Tommy var ett faktum, dette var jubileumsart for ham, nr 80.
Det skjedde ganske lite på agnet våres ute på dypere vann, og jeg mistenker at vi ikke kom langt nok ut pga vinden. Gikk opp til 150 gram bly, men alikevel kom vi ikke helt ut.
Gikk 2-3 timer uten fisk, så prøvde Tommy å legge ut ett agn på samme plass som han fikk den første piggskaten. Han fikk ett run til ganske raskt, men denne ville ikke sitte på hele veien opp, desverre.

Jeg gikk bort og la ut mine stenger på området etterpå, og det runnet ganske kjappt, kroken ble satt og ny art på meg og, min art nr 77.


Når begge hadde fått det vi kom for så ga vinden seg helt, og vi så lyst på de neste timene, endelig kunne vi legge agnene dypt og forsøke oss der mesteparten av skatene er tatt.
Desverre så kom knotten og vi ble jaget vekk ifra plassen. Jeg har vært 1 år i Finnmark i millitæret og eg har aldri opplevd så syke mengder med knott (sjakktrekk å stå i shorts og tskjorte)
Det var rett før eg lot utstyret ligge og bare sprang bort til bilen, men vi holdt ut lenge nok til vi fikk pakket utstyret, heldigvis hadde begge fått arten.

Denne plassen skal absolutt besøkes igjen, men då skal det være meldt litt vind :P


2 kommentarer:

 1. Grymt! vilket fiskeår du har!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette året har gått over alle forventninger :)
   Håper jeg klarer 3 nye til i år, da er målet nådd :)

   Slett